Wooden Crown

program

place

date

team

award

Cabin for one dweller

European forest

2018

Karol Wojtas, codesigner

Winner | Vectorworks Benelux Design Prize 2019

 

How to inhabit a spectacular but fragile environment? This project aims to create an eco-cabin in the dense forest of Europe. To allow the cabin a close proximity to the surrounding nature, it is burrowed into the ground. Its crown-like appearance is allowed by the repetitive wooden ribs that accentuate its vertical relation to the forest. All the functions fall under the unified volume of the cabin. A meditation area is created near the circular patio. Walking in the forest, both spaces are visible: the shelter in the form of an orthogonal box and the meditation area under the curved roof. 

 

The Wood_Stock hut was realised in response to the competition “Festival des Cabanes” 2018. The open competition aims to sensitize visitors to the fragile natural ecosystem of the Savoie territory. The hut is an interpretation of the wood piles which one can observe in this territory. The piles result from yearly maintenance cuts in the forest by the National Forestry Office. A simple change of positions of the logs provide a playful pile where one can climb, sit together or simply meditate by the sound of the water stream.

The project is only made of local logs, holding together with notches. The logs are left raw to respect local eco-systems. Once the festival over, the dry logs will be reused for the village nearby. The site will be left without any mark of the installation.

Hut for the Festival des Cabanes

Gerbaix, France

2018

Mathieu Hofer, codesigner

International Competition | Winner​ | Built

Philippe Burguet, director of the festival

David Hamerman, architect DPLG

program

place

date

team

award

jury

Wood Stock

 

Swiss Room

program

place

date

team

award

jury

Expo Stand for Switzerland at UIA 2017

Seoul, South Korea

2017

Mathieu Hofer, codesigner

International Student Competition | 1st prize | Built​

Patrick Bouchain, architect, urbanist, scenographer

Taramo Broenimann, Architect AUG SIA FAS Jeanne Della Casa, Architect EPFL FAS

Philippa de Roten, Dir. Society department, RTS

Catherine Gay Menzel, Architect ETHZ FAS

Sarah Nedir, Architect EPFL FAS

An international student competition was launched to design the Swiss pavilion at the UIA 2017 (International Union of Architects). Together with Mathieu Hofer, we proposed an architectural device that refers to the window of Le Corbusier’s “Villa le Lac” in Corseaux, on the shores of Lake Geneva. The project began with a careful observation of the villa’s garden : technical drawings, photographs and videos were used to transcribe the built reality into precise documents. These documents allowed to extract the essential elements of this architectural device. Measurements and proportions were meticulously preserved, the texture of the gravel was recreated, the landscape was filmed and projected, the bench was specially forged in Switzerland.

Construction with Eun Woo Jung, Jong Hoon Jung, In Jae Lee from the University of Seoul. 

From an industrial harbour to a residential neighbourhood, Katendrecht in Rotterdam underwent the radical transformation of city planning in the past century. Any form of revival of public life requires a specific physical setting. This projects aims to respond to the activities of the dwellers: a site for social recreation and public display. While the word city refers to the overall urban settlement, the French word cité also implies the social life of a particular place. The sequence of square - boulevard - courtyard - vestibule - garden is a key element of urban design. This project enriches the public realm of a city that was designed to serve man’s work. The diversity of character and usage found in these spaces are necessary components for a rich and inclusive collective life.

Housing

Rotterdam, The Netherlands

2018

Individual | MSc1 Dwelling Studio | TU Delft

Dr. Ir. M. Sadeghi

program

place

date

team

tutor

Social Housing 

for Katendrecht

 
Screenshot 2020-06-05 at 11.59.47.png
 

Care centre of elderly

Tiel, The Netherlands

2019

Individual | MSc2 Heritage Studio | TU Delft

Ir. A.C. de Ridder

Care Center

The church of St-Maartenskerk in Tiel is the result of a long transformation process, from a small chapel in the 10th century to a thriving church in the 15th century. The project aims to re-use the building as a care center for elderly citizens, while maintaining religious/concert functions. First, the entrance of the building is reversed towards a new square on Kerkstraat. A bridge connects the new square with the residential area to the South. The design principles of the project are based on the existing building: the church is defined by a grid geometry, with a strong central symmetry. The building extends this grid with a new volume to balance the South aisle. The facade is composed of terracotta panels of several color, based on the tint of the bricks of the church. The lighter colors are placed towards the top, and the darker on the bottom. The pattern is based on the english bond pattern used in the brick laying of the church.

program

place

date

team

tutor